Kétszínű krémtorta

2009. 12. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók 16 szelethez: a tésztához: 24 babapiskóta, 5 dkg liszt, 2 tojás, 5 dkg cukor. a vaníliás krémhez: 4 tojássárgája, 1 csomag zselatin, 10 dkg cukor, 2. 5 dl tej, 2 dl tejszín, 1 zacskó vaníliás cukor. a csokoládékrémhez: 25 dkg étcsokoládé, 5 tojás, 1 csomag zselatin, 12 dkg vaj, 7 dkg porcukor, 2 evőkanál konyak a díszítéshez: 5 dkg étcsokoládé, 2 dl tejszín.   A tojást kikeverjük a cukorral, majd beleszitáljuk a lisztet. Sütőpapírral kibélelt formában kb. 13 percig sütjük. A kihűlt piskótalapot kivesszük a formából, a szélétől 1 cm-re körbevágjuk, és visszatesszük a formába. 

A babapiskóták aljából is levágunk 1 cm-t, majd a piskótákat körben a tortalap köré állítjuk. A tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral forró vízfürdőbe állított edényben habosra keverjük, majd állandó keverés mellett fokozatosan felöntjük a felforralt tejjel és beletesszük a zselatint. Amikor a krém dermedni kezd, belekeverjük a kemény habbá vert tejszínt.

A piskótára simítjuk, és hűvös helyen pihentetjük. A másik krémhez a vajat a csokoládéval együtt felolvasztjuk. Belekeverjük a tojássárgáját, a porcukrot, a konyakot majd a zselatint és dermedésig hűvös helyre állítjuk. Végül belekeverjük a habbá vert tojásfehérjét is. A csokoládékrémet a vaníliás krémre kenjük, és a tortát legalább 2 órára hűtőbe tesszük. Tetejét tejszínhabrózsákkal és reszelt csokoládéval díszítjük.

Köszönjük szépen Oláh Piroska Ildikónak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top