Kevert almás sütemény

2010. 10. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók a tésztához:

40 dkg kristálycukor, 1 cs. vaníliás cukor, 2 db tojás, 1 citrom leve, 40 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 60 dkg nagylyukú reszelőn lereszelt alma, 10 dkg darált dió.

Elkészítés:

A cukrot, tojásokat és a citromlét jól összekeverjük. A lereszelt almát a leve kicsavarása nélkül hozzákeverjük. A lisztben elkeverjük a sütőport, a szódabikarbónát és a diót, majd a cukros-almás anyaghoz adjuk. Amennyiben az alma kevésbé lédús, elég sűrű masszát kapunk. Egy közepes tepsit sütőpapírral bélelünk és a tésztát beleöntjük, majd megsütjük.

Sütés után csokimázat tehetünk rá. /Aki akarja, még 1 kanál darált kávét is adhat a tésztához, nagyon kellemes ízt ad neki./

Jó étvágyat!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top