Kiből lesz a rossz férj?

2008. 04. 12.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Egy újságban megjelent egy írás erről a témáról és az újságíró egy fiktív családot írt le, hogy így példázza a jellemző eseményeket. Nem sokkal később az újság kapott egy telefont, a bántalmazott nő elmondta, hogy a férje megverte, mert elmesélte a történetüket egy újságírónak. A férj a kitalált történetben magára ismert, s természetesen dühét azonnal a feleségén vezette le.

Persze a kapcsolat elején még nem mutatják ki az ilyen típusú férfiak, hogy mi lakozik bennük, s könnyen megtévesztik a nőket. Pedig időben felismerhető lehet, hogy kiből lesz bántalmazó férj. Az ilyen férfi például nagyon féltékeny. Ezt a nők sokszor a szerelem jelének tartják, pedig az ok nélküli erős féltékenység már utal a kisajátítási hajlamra. Próbálja barátnőjét kontrollálni, például kedvesen kéri, hogy melyik ruhát vegye fel, majd mindig egy kicsivel többet kér, később utasít, parancsol. Jellemző az is, hogy megpróbálja barátnőjét elszigetelni másoktól, főleg régi barátaitól, rokonaitól. A leendő bántalmazó férfi általában nagyon könnyen megsértődik, de mindenért mást okol. Gyakran nagyon hamar megkéri a lány kezét, jóformán igazi ismeretség nélkül vár elköteleződést.

Mindezeket a nő úgy élheti meg, hogy őt nagyon szeretik, törődnek vele, s nem veszi észre, hogy éppen egy csapdába sétál bele. Amikor érzi, hogy nincs minden rendben a kapcsolatban, sokszor csodagyógyszernek vélt gyermekszülést választja, hiszen a közvélekedés is úgy tartja, hogy a terhes nők különös védettséget, gondoskodást, odafigyelést élveznek, és a gyermek születése felelőssebbé a férjeket. Ezzel szemben ennek pontosan az ellenkezője az igaz. A nő terhesen kiszolgáltatottabbá válik, mint valaha volt, ehhez még hozzájárul a férfi féltékenysége a születendő gyerekre. Nem csoda, hogy az igazán komoly bántalmazások nagy része éppen a terhesség időszakában kezdődik el.

S hogy meddig tart? Amíg a férfi ügyesen játszik és rettegésben tudja tartani feleségét, addig biztos lehet benne, hogy az nem mer kiszakadni a gyötrelmekből. És ami igazán szomorú: sok férfi annyira tehetséges ezen a téren, hogy élete végéig képes magához láncolni rabszolgává nevelt asszonyát. Nagyon sok nőnek sohasem sikerül megszabadulnia a bántalmazó kapcsolatból.

Kapcsolódó anyagok:

$$316$$

$$317$$

$$318$$

Kapcsolódó fórum:

$$f1075$$ 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top