Csak a szőrödet veszítheted

2008. 04. 11.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az eljárás egy 8 kezelésből álló sorozat, amelynek lényege, hogy a lézerfény, amit a szőrben lévő színanyag nyel el, elpusztítja a szőrtüszőket, így megszünteti azok növekedését. A kezelés csak az éppen aktívan működő szőrtüszőkre fejti ki hatását, mivel csak ezek tartalmaznak festékanyagot, ezért kell a kezeléseket megismételni, hogy a később aktivizálódó szőrtüszők is elhaljanak. A lézeres szőrtelenítés legideálisabb alanya világos bőrű, szőrszálai sötétek. Mivel a világos szőr kevesebb pigmentet tartalmaz, így nehezen vezeti a lézerfényt, a sötét bőrszín esetén pedig az lehet a probléma, hogy nemcsak a szőrszálat éri a lézer, hanem könnyen megég a bőr is.

Bár a lézerfej körbe van véve egy hűtőráccsal, ami a lézer villanása előtt és után is hűti a bőrt, tehát az ember kezelés közben nem érzi a forróságot, de a kezelés után különböző készítményekkel – Neogranormon, Bepanten, stb. – ápolni lehet a bőrt. A kezelést követő 24 órában azonban semmiféle kemikáliát – tusfürdőt, dezodort – nem szabad használni, továbbá kerülni kell a forró vizet is. Csak erős és megfelelő hosszúságú szőrszálakkal érdemes menni kezelésre, tehát a két kezelés közt nem szabad gyantáztatni, epilálni, csak borotválni. A 8 kezelés esetén több mint a 90%-os az eredmény, esetleg a későbbiekben érdemes lehet elmenni évente egy ismétlő kezelésre.

A lézeres szőrtelenítés közben tehát megégnek a szőrszálak és két héten belül kihullnak, utána hetek kellenek ahhoz, hogy ismét megerősödjön a szőr. Hat hétnek minimum el kell telnie két kezelés között, felső határ nem nagyon van. Előfordult már, hogy valaki több hónapot kihagyott, szerencsére ez az Aesthetica-nál nem probléma, könnyen lehet telefonon időpontot egyeztetni a következő kezelésre.

Terhesség, szoptatás esetén nem alkalmazható a lézeres szőrtelenítés. Szoláriumot és a napozást kerüljük a kezelés előtt 2 héttel. Van, aki azt mondja, hogy ő nyaralni megy, és úgyis fogja érni a nap. Ebben az esetben ki kell hagyni a kezeléseket, ugyanis a szoláriumozott, napbarnított bőr olyan, mint a pergamen – vékony, száraz, pillanatok alatt megég. Persze vannak kiskapuk, például franciabugyiban szolizni, ha a bikinivonal lézeres szőrtelenítéséről van szó, de aki lábszárkezelést szeretne, az ne menjen szoláriumba, maximum térdzokniban!

Kapcsolódó anyagok:

$$160$$

$$263$$

$$355$$ 

$$404$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top