A szerelem gyümölcse – nélkül

2008. 04. 11.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A nőket leginkább az idő, a várakozás teszi próbára. Egy év sikertelen kísérletezés után, vizsgálatok sora veszi kezdetét, hogy kiderítsék, mi lehet az ok. Ez alapból hosszú időt ölel fel, és ha megvan a probléma, akkor kezdődnek a kezelések, amik szintén nem egy hetet jelentenek. Tehát kitartásra és sok türelemre van szüksége a pároknak.

A legfontosabb, amit egy nő tehet, hogy betartja az orvos utasításait, és igyekszik előre tekinteni. Nem szabad a múltban keresgélni, hogy mi okozta a problémát, esetleg önmagát hibáztatnia olyan dolgokért, amiért nem is ő a felelős. Ugyanis a meddőséget, nem mindig tudjuk megelőzni. Vannak olyan problémák, amelyek genetikailag okoznak meddőséget, tehát ezt helyes életmóddal nem tudjuk kiküszöbölni.

A meddőség oka lehet a cikluszavar is, amit a legkönnyebben úgy veszünk észre, hogy nem rendszeres a havi menzeszünk. Ennek több oka is lehet, kezdve a cukorbetegségtől egészen a stresszes életmódig. A mai világban persze senkinek sem mondhatjuk azt, hogy ne éljen stresszes életet, de a stressz oldásának rengeteg módja létezik, és az már a mi felelősségünk, hogyan élünk ezekkel.

A megelőzés is nagyon fontos. Amikor még gondolatban sem fogalmazódik meg bennünk a szülés, akkor is vigyáznunk kell magunkra. Meddőséget okozhat gyulladás, amit többnyire a nemi úton terjedő betegségek okoznak. A Chlamydia egy veszélyes, nemi úton terjedő betegség, ami a későbbiekben okozhat meddőséget. Tehát a rendszeres nőgyógyászati szűrővizsgálatok elengedhetetlenek még akkor is, ha nem a gyerektervezésen jár még az eszünk.

A meddőség lehet lelki eredetű is. Előfordult már olyan eset, hogy a hölgy tudatosan vagy tudat alatt nem is vágyott igazán a gyermekáldásra, és emiatt nem esett teherbe. Érdemes felkeresni ilyenkor egy családtervező központot, és az ajánlott pszichológussal megbeszélni a problémákat, félelmeket.

Egy gyermek vállalása felelősséggel is jár. Egy új életért lesznek felelősek. Aki a várandósságot hozzáértő szakember segítségével előre tervezi, a termékenységi állapot felmérésekor nem egy év után, hanem egy-három hónapon belül megtudhatja, számíthat-e spontán gyermekáldásra, vagy szükség lesz kezelésre is. Ma már alig van olyan eset, amire ne lenne megoldás az erre szakosodott intézményekben, és a kezelés lehetőségei napról-napra tovább bővülnek.

Kapcsolódó anyagok:

$$349$$

$$387$$

$$425$$

Kapcsolódó fórumok:

$$f120$$

$$f919$$

$$f208$$ 

 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top