A flörtölés magasiskolája

2008. 04. 11.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Észrevenni egymást. A mai rohanó világban ez talán az egyik legnehezebb feladat. Sietünk, és lehet, nem látjuk, hogy egy kedves férfi éppen minket néz a buszon – s ezzel egy lehetőséget elszalasztva. Legyinthetünk, hogy kit érdekel. De akkor miért érezzük magunkat magányosnak és elhagyatottnak, hogyha úgy látjuk, nem tetszünk egyetlen férfinak sem?

Csak nyissuk ki a szemünket. Minden nőnek szüksége van társra, és fel sem tűnik, de életünk nagy részét arra fordítjuk, hogy megtaláljuk Őt. Meg ki az a nő, aki ellen tudna állni egy kis flörtnek, ismerkedésnek, ha dúlnak a hormonok?

A flört egy különleges dolog. Igazából játék. Játszani, ugye sokan szeretünk? Lássuk hát, hogy is zajlik ez a móka. Könnyed parfümillat lebeg minket körbe, szép smink, és úgy érezzük most tökéletes a formánk. És akkor hirtelen találkozik a tekintetünk egy másikkal. Végigfut az agyunkon a felismerés, lehet bejövök az engem néző férfinak? Szégyellősen elfordítjuk fejünket, és egy félénk mosolyt is eleresztünk. Ez volt a jel, indul a játék! Hirtelen nem is tudjuk, mit tegyünk. Ismerős érzés ugye? Odanézzek, vagy ne? Mosolyogjak, vagy nézzek kicsit komolyabban? Mennyire mosolyogjak? Látszódjon a fogam vagy ne? Rengeteg kérdés…

Íme egy kis csalás, egy-két trükk, hogy biztosan nyerjünk ebben a társasjátékban. Első lépésként ne ijedjünk meg. Önbizalomra van szükség. Valószínűleg azért néz minket a férfi, mert megtetszettünk neki. De hogyan adjuk tudtára, hogy nekünk is bejön? Nézzünk rá nyugodtan. Először a szemébe, majd futtassuk végig tekintetünket az arcán, majd egyre lejjebb. Nézzük meg jól magunknak. Persze ne becsmérlően és közben, ha lehet, ne vihogjunk, nehogy félreértsen. Nézzünk rá úgy, mintha egy ajándékdobozt néznénk, hogy vajon mi lehet benne. Mosolyogni, pedig utána már lehet. De mindezt úgy, hogy már a tekintetünk találkozott.

Ne nézzünk folyamatosan a szemébe, ezzel lehet, megijesztjük. Testünkkel kicsit forduljunk felé, ezzel is jelezve, hogy nyitottak vagyunk az ismerkedésre. Igyekezzünk ne keresztbetett kézzel ülni, mert az a zárkózottságot fogja felé sugallni. Pihentessük inkább az asztalon vagy bármin, ami előttünk van. Ha állunk, akkor csak lazán lógassuk magunk mellett, de semmiképp ne tegyük zsebre őket. Ha a hímegyed vevő a testbeszédünkre, akkor ő is hasonlóan fog cselekedni, és lemásolja testhelyzetünket. Ha ez megtörténik, és visszamosolyog, akkor hölgyeim innentől már csak várni kell, hogy odajöjjön hozzánk.

Mert bárki bármit mond, a férfiak szeretnek kezdeményezni. Nekünk ebben, csak bíztatni kell őket, és belemenni a játékba. Onnantól, már úgy is a hormonjaink és az érzéseink irányítanak. De ezt úgy imádjuk nem?



Szerző

donna.hu



Scroll to Top