Kicsi Szűz

2009. 09. 03.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Rendszeres figyelemmel, óriási szeretettel kell megértetnünk vele, hogy elsősorban önmagát kellene vizsgálnia, bírálnia, és csak azután más embereket. Meg kell tudnunk tanítani őt arra, hogy ne alkosson addig ítéletet másokról, amíg önmagában alaposan meg nem fontolta, gondolta ezt az ítéletet.

Rá kell tudnunk venni arra, hogy foglalkozzon alaposan azzal a dologgal, amit meg szeretne ismerni. Csak így tudjuk leszoktatni a l’art pour l'art kritizálásokról. Talán hatékonyabbakká válhatunk, ha a saját érzékenységén keresztül mutatjuk be neki, milyen fájdalmasak is lehetnek, a bár igazságos, de erős vagy sértő bírálatok.

Önmagán keresztül megtapasztalhatja ezt, hiszen a Szűz jegyű gyermek a legkisebb intést, az igazságtalanságnak a legkisebb árnyalatát sem képes elviselni, ugyanakkor nem tudja megérteni, hogy az ő bírálata mást vérig sebezhet.

A Szűz jegyében született gyermek szeret tanulni, pedáns. Csak arra kell nála vigyázni, hogy a veleszületett pedantéria és rendszeretet később ne váljon kicsinyességgé.

A Szűz jegyében született gyermek nemcsak érzelmileg érzékeny, hanem fizikailag is. Gondoskodnunk kell megfelelő testedzésről, lehetőleg a szabadban.

A Szűz jegyében született gyermek hajlamos a hipochondriára. Ha állandóan panaszkodna, akkor finoman rá kell vezetnünk arra, hogy minden apró problémának nem tulajdoníthatunk nagy jelentőséget, nem minden ember kap meg minden betegséget. Vigyázzunk arra, hogy nem szabad őt a hipochondriája miatt kinevetni, kigúnyolni. Komoly magyarázattal neveljük bele a biztonság és egészség érzetét.

A Szűz jegyében született gyermek félénkebb a társainál. Inkább lemond dolgokról, szeret visszavonulni, sokszor lehangolódik, de nem szabad engednünk, hogy közönyössé váljon. Meg kell tanítanunk merni. Ha azt tapasztaljuk, hogy olyan ponthoz ért, ahol az akadályok és nehézségek megbéníthatnák, és lemondásra, abbahagyásra késztetnék, akkor kell őt a legjobban bátorítanunk, növelnünk ellenálló képességét, legyőzni a félelem érzetét. Meg kell tanítanunk arra, hogy amit elkezdett, teljesen és tökéletesen be kell fejeznie.

Próbáljuk meg rászoktatni arra, hogy ne feledkezzék bele a részletkérdésekbe, az árnyalatokba, hanem lássa meg a dolgokban a lényeget, továbbá, hogy sokoldalúságában ne forgácsolódjék szét.

Igyekezzünk szigorúan ellenőrizni az olvasmányait, mert a Szűz jegyű gyermek nagyon szeret olvasni, kezdetben hajlamos mindent válogatás nélkül olvasni.

Értelmét és beszédkészségét úgy fejleszthetjük a legjobban, ha kérdéseire a felnőttek szintjén válaszolunk.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top