Kín

2009. 11. 19.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A nagyszerű japán krimiíró nő regénye is ezt az érzést váltja ki az olvasóból. Lebilincseli, beleívódik, napokig ott kering benne. Nem az a könnyen emészthető limonádé.

Mégis, ha az ember egyszer a kezébe veszi, nem tud szabadulni tőle. A négy, éjszakai műszakban ételt csomagoló asszony, Jajoi, Maszako, Josie és Kuniko sorsa egy pillanat alatt összefonódik, mikor az elsőnek említett nő hirtelen felindulásból megöli a férjét, aki nem elég, hogy játszik és csajozik a megtakarított pénzükön, de még meg is üti őt.

A holttest eltüntetését Maszako szervezi meg és hajtja végre. A férj apró darabokra vagdalva végzi, szemeteszsákokban, Tokió különböző pontjain. Sajnos a férfinek végül a nyomára akad a rendőrség. A gyanú nem a feleségre terelődik, hanem a több bárt is működtető Szatakera, akinek sötét, eltitkolt múltjában egy asszony halálra kínzása feketéllik. Miután a rendőrök bizonyíték híján szabadon engedik, a férfi bosszút esküszik azok ellen, akik miatt ismét bilincsbe verték. Ám ekkor még ő sem sejti, hogy oly régen magába temetett indulatai ismét a felszínre törnek.

Cseppet se cseresznyevirág illatú történet. A kibontakozása közben pedig nem csak a napi betevőért küzdő, elnyomott japán nők életébe tekinthetünk be, hanem az emberi lélek sötét, mások elől elzárt bugyraiba is. Van menekülés a bennünk lakozó sötétség elől? El lehet nyerni a szabadságot? Nem mondom, hogy a szerző megadja a választ a Kelly kiadó gondozásában megjelent regényben, de talán egy lépéssel közelebb juttat hozzá minket, ha hajlandóak vagyunk a kiváló krimi sorai mögé nézni.

A kötet megvásárolható 25% kedvezménnyel a Kelly kiadó webáruházában ITT!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top