Kis pasitérkép 2. - A művész pasi

2008. 11. 09.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Kategorizálni már pedig nem lehet! Mai világunkban a sztereotípiáktól próbálunk menekülni. Küzdünk az ellen, hogy ne skatulyázzanak be minket egy- egy szerepbe. Ne öltsék ránk a hasonló emberek stílus jegyeit, mert mi nem olyanok vagyunk!

Kategorizálni nem szabad, mi pedig mégis ezt tesszük. Biztos mindenkivel előfordult már, hogy azt mondta valakire, ez olyan tipikus…És tessék, máris kész a kategorizálás. Az, hogy a férfiak is csoportokba soroljuk még nem azt jelenti, hogy az adott stílusba tartozóak csak olyanok amilyenek, és kész mások nem is lehetnek. Lehetséges, hogy egy férfi mind az öt típusba beletartozik egy picikét, de még is van egy jegy, ami leginkább uralkodik rajta. A kategorizálásnak nem szabad negatív tartalmat tulajdonítani, hiszen ez csak segít rendszerezni rohanó életünkben. Könnyebb valakit besorolni valahová, és megfejteni mi is járhat a fejében, hogyan viselkedne egy adott szituációban, ha tudjuk, hogy a hozzá hasonló emberek hogyan cselekednének. Éppen ezért próbálunk Neked segítséget nyújtani, ahhoz, hogy megtudd, milyen típusúak is lehetnek a pasik!  

A művészlélek A filozófus, az alkotó elme, az értelmiségi lét netovábbja és a művész a legtöbb nő számára ellenállhatatlan. Legtöbb hibájuk fel sem tűnik, elvonja a figyelmet kopott nadrágja, a hozzá nem illő ing, az öv, de ez mind lényegtelen. A művészet egy nagyon más világ. A hegedű nyoma a vállon, az agyagos kéz, az összefestékezett arc, mind-mind a művész pasik szexepiljei. A fura, érthetetlen szobrok és festmények lenyűgözően tiszteletre méltóak, hiszen egy más világot mutatnak be.

A művészek nagyon tudnak szeretni. Az ő értékrendjük általában merőben más, mint az „átlag embereké”. Náluk a művészet áll mindenek felett, ugyanakkor, ha áll mellettük/ mögöttük egy nő, akiben társa lelnek, múzsára is találnak. Nincs is jobb dolog annál, mint egy művész múzsájának lenni, talán csak akkor, ha az a művész történetesen a pasid! Vigyáznunk kell azonban, hiszen a művész urak hajlamosak a túlérzékenységre. Egy- egy történés képes őket sokkal jobban meghatni, mint bárki mást. Mélyen beletudnak merülni a dolgokba, filozofálni órák hosszat akár arról, hogy miért is ecset az ecset, vagy, hogy József Attila miken mehetett keresztül lelkileg, ami ahhoz vezetett, hogy olyan verseket írjon amilyenek, és olyan halált haljon amilyet. Ha azonban van türelmünk eszmefuttatásaikat végighallgatni, művészetüket értékelni, nagyon szerető társra lelhetünk, aki majd a tenyerén hordoz minket.

Kapcsolódó anyagok:

$$1723$$

$$1799$$

$$1868$$

$$1927$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top