Kis pasitérkép 4. - Családcentrikus kontra karrierista

2008. 11. 18.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A karrierista és családcentrikus pasiban kevés hasonló tulajdonságot találunk. Gyakorlatilag egymás ellentétei. Egyiküknek a karrier a lényeg, a másiknak  a család.

A karrierista - ahogyan a nőknél, úgy a férfiaknál is van a megrögzött munkamániás. Aki korán kel és csak akkor megy haza a munkahelyéről, ha rákapcsolják a villanyt. A gyerekeit napogig csak alva látja. Még otthon is dolgozik, és lefekvésnél is a jelentések és könyvelnivalók járnak a fejében. Egyik jellemző ismertető jegye, hogy a telefon állandóan a fülén lóg, és laptopja nélkül egy tapodtat sem mozdul. 

Egy karrierista pasival ritkán lehet jó párkapcsolatot kialakítani, hiszen a munkáján kívül nem sok minden érdekli az őt körülvevő világból. Ha azonban mégis akad nő, aki mindezek ellenére meghódítja a munkamániás pasi szívét, nos akkor neki végtelen türelemre és megértésre van szüksége. Ritkán jár el szórakozni, akkor is általában haverokkal, és egyéjszakás kaland még csak- csak belefér, de többnyire ők azok a pasik, akik később nem jelentkeznek, ha mégis, hetekig tart velük egy randit egyeztetni. Ez persze nem az ő hibájuk, ők ilyenek. Fiatalságukat a munkájukra és karrierjükre szentelik, általában ők azok, akik majd csak negyvenes éveik végén találják meg az igazit és alapítanak családot. A karrierista pasinak átlagosan 25 és 40 éves kora között mindene a munkája, később ő is kicsit másképp szemléli a világot. Így – bár nem egyenesen következik - lesznek boldog családapák.

Családcentrikus pasi - akinek már kiskorában is fontosak az emberi kapcsolatok, többnyire mintaapukák.

Ők azok, akik feleségük helyett otthon maradnak gyesen a babával amíg kicsik. Többségük besegít párjának a háztartásban, farkas részt vállal a gyerekek nevelésében, és sok időt tölt családjával.

Ők is ritkán járnak el szórakozni a haverokkal, többnyire otthon ücsörögnek.  A nyaralást hosszas szervezés előzi meg, mindent megtesz, hogy a család jól érezze magát. A családcentrikus pasi nincs korhoz kötve, de megközelítőleg a harmincas- negyvenes évei végén  járó férfiakra jellemző.

Kapcsolódó anyagok:

$$1927$$

$$1799$$

$$1775$$

$$1723$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top