Kókuszkrémes keksztekercs

2010. 07. 11.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Hozzávalók: 50 dkg keksz 3 dl tej vagy víz 2 dkg vaj 3 evőkanál kakaó 5 dkg csoki (elhagyható) 10 dkg cukor A krémhez: 20 dkg kókuszreszelék 10 dkg vaj 10 dkg porcukor
Elkészítés: A tejből (vízből), a cukorból és a vajból szirupot főzünk, hozzáadjuk a csokit. Addig főzzük, amíg elkezd gyöngyözni, majd félretesszük hűlni. Az őrölt kekszet összekeverjük a kakaóval, majd kb. 10 perc után összekeverjük a sziruppal. Félretesszük, amíg elkészítjük a krémet. A vajat a cukorral habosra kavarjuk, majd beletesszük a kókuszt. Ezután a masszát és a krémet két részre osztjuk. Fóliára tesszük, kb. félujjnyira lapítjuk, majd rátesszük a krém felét. Amennyire szorosan lehet, feltekerjük a fóliával, két végét benyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük. Kb. 2-3 órát állni hagyjuk, amíg annyira megdermed, hogy könnyen szeletelhetővé válik.
Köszönjük szépen Bálint Marika, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.


Szerző

donna.hu



Scroll to Top