Hozzávalók:
50 dkg keksz
3 dl tej vagy víz
2 dkg vaj
3 evőkanál kakaó
5 dkg csoki (elhagyható)
10 dkg cukor
A krémhez:
20 dkg kókuszreszelék
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
Elkészítés:
A tejből (vízből), a cukorból és a vajból szirupot főzünk, hozzáadjuk a csokit. Addig főzzük, amíg elkezd gyöngyözni, majd félretesszük hűlni.
Az őrölt kekszet összekeverjük a kakaóval, majd kb. 10 perc után összekeverjük a sziruppal. Félretesszük, amíg elkészítjük a krémet.
A vajat a cukorral habosra kavarjuk, majd beletesszük a kókuszt. Ezután a masszát és a krémet két részre osztjuk. Fóliára tesszük, kb. félujjnyira lapítjuk, majd rátesszük a krém felét. Amennyire szorosan lehet, feltekerjük a fóliával, két végét benyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük. Kb. 2-3 órát állni hagyjuk, amíg annyira megdermed, hogy könnyen szeletelhetővé válik.