Hozzávalók: Alap:
1 csomag fagyasztott leveles tészta kiolvasztva 250 gramm kókuszreszelék 200 gramm kristálycukor 8 tojásfehérje Krém: ½ liter tej 2 vaníliás cukor 5-6 ek. kristálycukor 2 vaníliás krémpor 4 ek.kakaópor 1 sütővaj Tetejére: 2 tejszínpor 3-4 dl tej – amennyi a tejszínpor elkészítéséhez szükséges egy kevés csokoládé a tetejére
A leveles tésztát 2 részre osztjuk, egyiket kinyújtjuk olyan leheletvékonyságúra, hogy az egész tepsit ki tudjuk vele bélelni, valamint a széleit fel tudjuk húzni ,a tepsi széleire. Kinyújtjuk a másik felét is a tésztának, ez is tepsi nagyságú legyen, majd feltekerjük a sodrófára, és elkészítjük a köztes réteget. A tojásfehérjét felverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot – nem baj, ha nem teljesen kemény, a cukor lehúzza ,nekem sem sikerül mindig úgy, ahogyan szeretném...viszont nem ront a végeredményen!! A kókuszreszeléket is belekeverjük a cukros tojáshabba, beleöntjük a tepsibe és rágörgetjük a sodrófáról a tésztánk másik felét. Megszurkáljuk, rózsaszinre sütjük kb.20-25 perc alatt, 220 fokon. Megfőzzük a krémport a szokásos módon, melegen belekeverjük a kakaóport, ha kihűlt, a vajat is. Kóstoljuk meg, lehet, hogy valakinek nem elég édes. A tejszínport is felverjük, a hűtőbe kicsit lehűtjük. Ha megsűlt, majd kihűlt az alap, megkenjük a kakaós krémmel, tejszínhabot rárakjuk, majd csokoládét reszelünk a tetejére. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a habos, krémes sütiket Jó étvágyat!