Kókuszos-barackos kifli

2010. 11. 27.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

30 dkg liszt

20 dkg porcukor

20 dkg vaj vagy margarin

10 dkg aszalt sárgabarack

1 teáskanál sütőpor

1 tojás

10 dkg kókuszreszelék

1 tortabevonó

 

Elkészítés:

A lisztet, porcukrot, vajat, tojást, sütőport, az apróra darabolt barackot és a kókuszreszelék 2/3-át jól összedolgozzuk. A tésztát ceruza vastagságú hengerekké formáljuk, kb. 6 cm-es darabokra vágjuk, és kis kifliket formázunk belőlük. A kifliket kókuszreszelékben megforgatjuk, majd a tepsibe helyezzük, és előmelegített sütőben megsütjük. Ha a kiflik kihűltek, mindkét végüket olvasztott csokiba, majd kókuszreszelékbe mártjuk.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top