Kókuszos csoda

2010. 06. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Hozzávalók: A tésztához: 1 db tojás 19 dkg liszt 2 dkg margarin 1,25 dl tej 1,5 evőkanál méz 19 dkg porcukor fél csomag sütőpor A krémhez: 12 dkg kókusz 3 dl tej 1 cs. vaníliás pudingpor 20 dkg porcukor 10 dkg habosított ráma A sziruphoz: 1 evőkanál kakaó 1 evőkanál cukor 1/2 dl forró víz A díszítéshez: 1 dkg kókusz 2 dkg kakaó vagy csokidara Elkészítés: A vajat, a porcukrot és a tojást habosra keverjük. A tejet a mézzel a masszába adagoljuk, végül belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Papírral bélelt tepsibe töltjük, elsimítjuk, és 160 fokon tűpróbáig sütjük. Sütés után a sziruppal leöntjük. (A hozzávalókat kikeverjük.)
A krémhez a pudingot és a tejet összeforraljuk, belekeverjük a kókuszt és a porcukrot. Teljesen kihűtjük, a margarinhoz keverjük. A tésztára kenjük, kókusszal és kakaóval vagy csokidarával meghintjük.

Köszönjük szépen Barabás Tiborné, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top