Kókuszos-Meggyes kocka

2010. 01. 05.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
TÉSZTA

40 dkg liszt, 7 tojássárgája, 2 cs sütőpor, 25 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 4 evőkanál kakaó, 3 evőkanál tej

KRÉM

7 tojásfehérje, 20 dkg cukor, 20 dkg kókuszreszelék

 A TETEJÉRE
10 dkg csokoládé, kevés rum Továbbá: baracklekvár, 30-40 dkg magvazott meggy
A hozzávalókat összegyurjuk, majd kettéosztjuk a tésztát. A felét kinyújtva egy kivajazott tepsibe tesszük /25x35 cm/. A másik felét fagyasztóba tesszük. Megkenjük baracklekvárral és megszórjuk a lecsepegtetett meggyel. A krémhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Belekeverjük a kókuszreszekéket majd a masszát rásimítjuk a meggyre. A fagyasztott tésztát a kókuszos masszára reszeljük reszeljük és előmelegített sütőben megsütjük. A csokit megolvasztjuk beletesszük a rumot és ezzel csepegtetjük le a tészta tetejét.

Köszönjük szépen Bakó Lászlónénak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top