40 dkg liszt, 7 tojássárgája, 2 cs sütőpor, 25 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 4 evőkanál kakaó, 3 evőkanál tej
KRÉM7 tojásfehérje, 20 dkg cukor, 20 dkg kókuszreszelék
A TETEJÉRE
10 dkg csokoládé, kevés rum
Továbbá: baracklekvár, 30-40 dkg magvazott meggy
A hozzávalókat összegyurjuk, majd kettéosztjuk a tésztát. A felét kinyújtva egy kivajazott tepsibe tesszük /25x35 cm/.
A másik felét fagyasztóba tesszük.
Megkenjük baracklekvárral és megszórjuk a lecsepegtetett meggyel.
A krémhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Belekeverjük a kókuszreszekéket majd a masszát rásimítjuk a meggyre. A fagyasztott tésztát a kókuszos masszára reszeljük reszeljük és előmelegített sütőben megsütjük.
A csokit megolvasztjuk beletesszük a rumot és ezzel csepegtetjük le a tészta tetejét.
Köszönjük szépen Bakó Lászlónénak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.