Kókuszos süti

2009. 10. 29.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók a tésztához: 30 dkg vegyes liszt (finom, rétes), 1 sütőpor, 3 evőkanál kakaó, 15 dkg porcukor, 1 tojás, 15 dkg margarin, 2 evőkanál tej, baracklekvár a lap megkenéséhez. Krémhez: 6 tojás fehérje, 15 dkg kristálycukor, 6 evőkanál víz, 25-30 dkg kókuszreszelék. Tetejére: 6 tojássárgája, 20 dkg porcukor. 

 

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két részre osztjuk. Az egyik kinyújtott lapot zsírozott vagy vajazott vagy sütőmargarinozott tepsibe terítjük és megkenjük lekvárral.

A krémhez a fehérjéket a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet és a kókuszreszeléket. Ezzel megkenjük a tepsiben lévő lapot, majd beborítjuk a második lappal.

180 fokon tűpróbáig sütjük, kivesszük és még melegen rákenjük a tojássárgák és a porcukor keverékét.

Köszönjük szépen Kovács Ritának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top