Hozzávalók: A tésztához: 5 dkg cukor kevés tej 1 evőkanál kakaópor 5 dkg margarin v. zsír 1/2 sütőpor 2 db tojássárgája 25 dkg liszt
Piskótához: 6 kanál liszt 6 kanál cukor 6 tojás
Krémhez: magozott meggy konyakmeggy aroma 20 dkg porcukor 4 evőkanál liszt 1/2 liter tej 1 Rama
Csokimázhoz: 1-2 evőkanál kakaópor, 5 dkg margarin, 12 dkg porcukor, 2 tojásfehérje.
A cukorból, lisztből, tojássárgájából, sütőporból, margarinból, kakaóporból tejjel rugalmas tésztát gyúrunk, 2 lapot sütünk belőle. A piskótát a szokásos módon készítjük el. A krémhez a tejet a liszttel felfőzzük, ha kihűlt hozzákeverjük a margarinnal elkevert cukrot és a konyakmeggyaromát.
A kisült piskótát apró kockákra vágjuk, óvatosan a krémbe vegyítjük, meggyszemekkel dúsítjuk. A meggyes krémmel megtöltjük a két lapot. A csokimázhoz a tojásfehérjét a cukorral gőz fölött felverjük, belekeverjük a margarint és a kakaóport, majd a tésztára tesszük.
Köszönjük szépen Molnárné Schwarcz Ágnesnek, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.