Konzultáció a plasztikai sebésszel

2008. 06. 04.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Bent már nem kell izgulnod, orvos meghallgatja, amit szeretnél. Ha nagyon extra kívánságaid vannak –, például a testedhez aránytalan méretű implantátumot szeretnél – finoman megpróbál lebeszélni, tanácsot adni.

Persze nem mindenáron, ha valaki ragaszkodik a több mérettel nagyobb keblekhez, esetleg a munkájához szüksége van Samantha Foxszal megegyező melltartónagyságra, természetesen a páciens kérése, vágya a döntő.

Tanácsos egy szivacsbetét nélküli melltartót vinni az első megbeszélésre, hogy az implantátumot belehelyezve, kipróbálhasd és kiválaszthasd a megfelelő nagyságot, formát, anyagot.

Megbeszélitek, hogy szükség van e mellfelvarrásra, ha igen, hol ejt majd metszést a melleden. Ha elég csak mellnagyobbítás, akkor is fontos, hogy a műtét során hol, hová kerül be a protézis.

Testalkattól függően tehető mirigy alá, ha nincs elég mirigyállomány, vagy nagyon vékony, sportos testalkatú valaki: izom alá. Ma már lehetőség van a legújabb módszerre is, amikor félig izom, félig mirigy alá ültetik be az implantátumot.

A hónalj felőli metszést már egyre kevésbé alkalmazzák, a mell alatti vágás a legegyszerűbb, a mell árnyéka eltakarja a műtéti heget. De ha van, aki semmilyen nyomot nem szeretne, a mellbimbó körül ejtett metszésen keresztül is bekerülhet az implantátum.

 

Miután a lényeges kérdéseket megbeszéltétek, és nincs komplikáció, nagyobb ciszta, vagy cukorbetegség, egy – műtét előtti – teljes vizsgálatra küld az orvos. Komplett vérvizsgálatra és mellultrahangra van szükség.

Aztán kinézitek az időpontot és már nincs más hátra, mint felkészíteni a lelkedet, megújuló tested elfogadására. Nők ezrei lesznek boldogabbak, magabiztosabbak, elégedettebbek egy plasztikai műtét után.

A műtét utáni kontrollok benne vannak az árban, amelyekre feltétlenül menj el, de ezek után –mint a fogorvoshoz, vagy a nőgyógyászhoz –,  évente jelentkezz be ellenőrzésre, akkor is, ha nincs semmi panaszod.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top