Krumplipürés pogácsa

2009. 09. 24.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A maradék krumplipürét kár lenne kidobni, többféleképpen is fel lehet használni. 

Hozzávalók   - Kb fél, -háromnegyed liternyi krumplipüré   - 10-15 dkg margarin   - 2-3 ek. tejföl   - 2 tojás sárgája  - 3-4 dkg élesztőt kevés cukros tejben felfuttatni   - 1 teás kanál só ( óvatosan, mert a krumpli már sós)   - Kb 50 dkg liszt, (amennyit a többi hozzávaló felvesz).

A krumplipürét kissé meglangyosítom, az összes hozzávalóval összedolgozom, kelesztő tálban egyszer megkelesztem, majd gyúrólapon, hajtogatom 2-szer, 3-szor.

Hajtogatás közben olvasztott margarinnal, kissé megkenegetem. A 3-ik hajtogatás után azonnal kinyújtom, a tetejét éles késsel sűrűn bevagdalom, tojás fehérjével megkenem. A legkissebb pogácsa szaggatóval szaggatom ki. Meg lehet szórni reszelt sajttal, vagy szezám maggal, de ezt el is lehet hagyni. 

A tepsibe rakva kelesztem, amíg a sütő bemelegszik 200 fokra. Ezen a hőfokon néhány perc alatt kisül. Sok sikert a sütéshez és jó étvágyat hozzá!

A maradék krumplipürét fel szoktam még használni édes fánkocskákhoz, krumpli lepényhez, sós fánkhoz, más néven kroketthez.

Köszönjük szépen Jakab Erzsébetnek, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top