A maradék krumplipürét kár lenne kidobni, többféleképpen is fel lehet használni.
Hozzávalók - Kb fél, -háromnegyed liternyi krumplipüré - 10-15 dkg margarin - 2-3 ek. tejföl - 2 tojás sárgája - 3-4 dkg élesztőt kevés cukros tejben felfuttatni - 1 teás kanál só ( óvatosan, mert a krumpli már sós) - Kb 50 dkg liszt, (amennyit a többi hozzávaló felvesz).
A krumplipürét kissé meglangyosítom, az összes hozzávalóval összedolgozom, kelesztő tálban egyszer megkelesztem, majd gyúrólapon, hajtogatom 2-szer, 3-szor.
Hajtogatás közben olvasztott margarinnal, kissé megkenegetem. A 3-ik hajtogatás után azonnal kinyújtom, a tetejét éles késsel sűrűn bevagdalom, tojás fehérjével megkenem. A legkissebb pogácsa szaggatóval szaggatom ki. Meg lehet szórni reszelt sajttal, vagy szezám maggal, de ezt el is lehet hagyni.
A tepsibe rakva kelesztem, amíg a sütő bemelegszik 200 fokra. Ezen a hőfokon néhány perc alatt kisül. Sok sikert a sütéshez és jó étvágyat hozzá!
A maradék krumplipürét fel szoktam még használni édes fánkocskákhoz, krumpli lepényhez, sós fánkhoz, más néven kroketthez.
Köszönjük szépen Jakab Erzsébetnek, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.