Krumplis lángos

2010. 05. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 30 dkg széttört főtt krumpli vagy maradék krumplipüré, só, 5 dkg friss élesztő, 3 dl tej, 1 kiskanál cukor, +liszt, olaj.

Feltét: fokhagyma, tejföl, reszelt trappista.

A liszthez hozzákeverjük a krumplit, míg az élesztőt langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk. Mikor feljött az élesztő, hozzáöntjük a liszthez. Sózzuk meg a keveréket, majd gyúrjuk tésztává. 45 perc alatt a duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, kiszaggatjuk, majd forró olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalát. Fokhagymával, tejföllel és sajttal kínáljuk.

Köszönjük szépen Somogyi Kingának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top