Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 30 dkg széttört főtt krumpli vagy maradék krumplipüré, só, 5 dkg friss élesztő, 3 dl tej, 1 kiskanál cukor, +liszt, olaj.
Feltét: fokhagyma, tejföl, reszelt trappista.
A liszthez hozzákeverjük a krumplit, míg az élesztőt langyos, cukrozott tejben
felfuttatjuk. Mikor feljött az élesztő, hozzáöntjük a liszthez. Sózzuk meg a
keveréket, majd gyúrjuk tésztává. 45 perc alatt a duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, kiszaggatjuk, majd forró olajban aranybarnára
sütjük mindkét oldalát. Fokhagymával, tejföllel és sajttal kínáljuk.
Köszönjük szépen Somogyi Kingának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.