Kukoricaleves

2008. 12. 10.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ez nálunk egy vacsora, kisebb étkűek a feléből is jóllaknak.

Hozzávalók: 1 liter tej, 1 kg mélyhűtött kukorica, 1 nagy pohár tejföl, 1 csokor kaporlevél apróra vágva, 20 deka reszelt, sajt, pirított zsemlekocka, 2 kanál liszt, kevés olaj.

Kevés olajon két kanál lisztet megfuttatok, amikor habos lesz, beleteszem a friss kaporlevelet apróra vágva, megforgatom, majd felöntöm egy liter tejjel. Megsózom, és ha felforrt, egy kiló mélyhűtött kukoricát teszek bele. Néha megkeverem, hogy ne kapjon oda a tej.Vízzel rápótolok, hogy sűrű leves állaga legyen. Ha megpuhult a kukorica - 10-15 perc, leveszem a tűzről. Egy nagy pohár tejfölt keverek bele kézi habverővel. Tálalás: mindenkinek a nagy leveses tányérjába (ez nálunk a fiúk esetében tál:) ) egy nagy kupac reszelt sajtot teszek, rámerem a forró levest, és olajban pirosra pirított zsemlekockával szórom meg a tetejét. Ezt nálunk addig eszik, amíg van belőle.

Szeretem a tiszta ízeket, és azt, hogy nagyon hamar elkészül, nem is nagyon költséges, és tápláló. Nyáron hidegen is nagyon finom. Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Kertai Évának, és továbbra is várjuk a receptjeiteket a recept@donna.hu  e-mailcímre!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top