Hozzávalók :
A golyókhoz : 12,5 dkg margarin,20 dkg liszt,3 evőkanál kakaópor,15 dkg porcukor,2 tojás,fél cs. sütőpor.
A masszához : 50 dkg túró, 25 dkg porcukor, 12,5 dkg margarin, 2 cs. vanillincukor, 1 csomag vaníliás vagy epres pudingpor, 4 tojás, pici só.
A golyókhoz összegyúrjuk a szoba-hőmérsékletű margarint a cukorral, hozzáadjuk a tojást, lisztet, sütőport, és a kakaóport. Kis diónyi gombócokat formálunk belőle.
Könnyebb dolgozni vele, ha a tésztát fél órára hűtőbe tesszük.
A gombócokat hézagosan lerakjuk egy margarinnal kikent, liszttel megszórt tepsibe.
A masszához egy csipetnyi sóval felverjük habnak a tojásfehérjét. A többi alapanyagot jól összedolgozzuk, végül hozzáadjuk a kemény habot. A masszát a tepsibe tett golyók közé kanalazzuk.
Előmelegített sütőben, 160 fokon 45-50 percig sütjük.
Ha megsült, felvágjuk, és porcukorral, vagy tejszínhabbal tálaljuk. Jó étvágyat!
Köszönjük szépen Pestiné Farkas Mártának és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.