Hozzávalók (2 személyre): 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 15-20 dkg csirkemell, 1 ek. teriyaki szósz, 2 ek. szójaszósz, 2 ek. cukor, őrölt gyömbér, chili, só, bors, olaj.
A hagymát apró kockára vágjuk, és egy kevés olajon pirítani kezdjük. A csirkemellet megmossuk, áttöröljük száraz papírtörlővel, kockákra vágjuk, és rádobjuk a hagymás olajra. Addig pároljuk, amíg meg nem puhul. Ha már kicsit elkezd pirulni, adjuk hozzá a vékony szeletekre vágott fokhagymát, és a cukrot. Hagyjuk karamellizálódni a cukrot, és kevergessük, hogy mindenhol jól bevonja. Ezután ízesítsük a szószokkal és a fűszerekkel. Rizzsel tálaljuk.
Köszönjük szépen Somogyi Kingának és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.