Lala kifli

2009. 05. 20.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 1 kis pohár joghurt, 2 tojás, csipet só, 1 dl tej, 1 dl olaj, 2 evőkanál cukor, 70 dkg liszt, 5 dkg élesztő.

A hozzávalókból kelt tésztát dagasztok, majd kelesztőtálban duplájára kelesztem. Nekem a tej általában kevés, még szokott kívánni a tészta. Jól formázható, rugalmas, inkább kicsit lágyabb tészta legyen.

Míg kel kikeverek 20 dkg vajat vagy margarint 1 evőkanál sóval. Nem kell megolvasztani, csak éppen kenhető legyen. Mikor megkelt a tészta, lisztezett felületre borítom, négy egyforma darabba vágom. Majd ezeket is felezem. Egy tésztát vékony kör alakúra nyújtok, majd megkenem a sós margarinnal. Beborítom egy másik kinyújtott lappal és 16 cikkre vágom. Egyesével feltekerem őket, sütőpapírral bélelt tepsire teszem. Hagyom ismét kelni 15-20 percig, majd 200 fokra előmelegített sütőbe teszem 9 percre. 64 db kifli lesz belőle.

Tipp: lehet bármi mással tölteni ami a kedvünkre való: pizza-krémmel,vagy akár mogyoró krémmel. Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Feróné Mónikának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top