Légy vidám anyuci!

2010. 07. 27.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Egyszerű, de nagyszerű ötletek, mielőtt maguk alá temetnének a mindennapok.

Korán fújj takarodót

Az alvás fontosságát nem győzzük eleget hangsúlyozni, holott óriási a különbség a közérzetünk, az energiaszintünk között fáradtan és kipihenten.

Mivel kényezteted magad?

Ha megnézed, mire költesz, lehet, rá fogsz jönni, hogy felesleges luxusdolgokra is kiadod a pénzt. Csökkentsd ezek mennyiségét és az így megmaradt összegért inkább menj el egy kényeztető masszázsra vagy egy nagykezelésre a kozmetikusodhoz.

Fagyaszd le

Főzz nagyobb kondérral és fagyaszd le az étel egy részét. Alkalom adtán jól fog jönni, ha nem kell még a főzéssel is vacakolnod.

Vasalj csalósan

Elég csak a szoknyád blúz alól kilógó részét megvasalni. A gyerkőcök ruhái? Nos, válogass olyan darabokat, melyeket nem kell vasalni. Pont elég lesz az ünneplőjüket élére vasalni egy-egy családi esemény, óvodai, iskolai ünnepség előtt.

Hagyd szabadon a kezeidet

Hordozókendő használatával jelentős mértékben megkönnyítheted az életed. Kezeid szabadon maradnak, könnyebben mozogsz és még babád is biztonságosan veled van, miközben telefonálsz, összehajtogatod a ruhákat, kenyeret veszel a kisboltban.

Szexelj

Anya vagy, nem apáca! A jó közérzetedhez ugyanúgy szükséged van a kiegyensúlyozott nemi életre, mint korábban. Ha nem is olyan sűrűn, de hetente legalább egyszer próbáljatok meg pároddal „kizárólag felnőtteknek” programot szervezni.

Légy újra gyerek

Merj újra gyerek lenni, nevess önfeledten, grimaszolj, bohóckodj, játssz! Amellett, hogy csemetéd díjazni fogja a bolondos anyukát, te is feloldódsz, elpárolog belőled a stressz.

Limitáld a házimunkát

Te is pihenj, míg gyermeked szundikál. Házimunkából elég egyszerre csak fél óra, a legfontosabbakat végezd el.

Ne pörölj feleslegesen

Tényleg olyan nagy baj, ha gyermeked nyáron a télikabátjában akar kimenni az udvarra? Felesleges vitázás, veszekedés helyett hagyd, hadd tegye – úgyis le fogja venni, ha melege van.

Állj le az aggódással

Ne aggódj amiatt, mások mit gondolnak az anyai kvalitásaidról. Ha gyermeked hisztizik, ne idegesítsd fel magad még jobban azzal, hogy míg próbálod megnyugtatni, azon agyalsz, vajon mások mit gondolnak rólad. Hidd el, a többség együtt érez veled. A többi meg kit érdekel?

Ne légy tökéletes

Az élet egyik fontos leckéje, hogy senki se tökéletes. Jobb, ha ezzel már gyermekként szembesülünk. Hagyd, hogy gyermeked lássa, neked is vannak hibáid. Így könnyebben elfogadja a sajátjait és kisebb csalódás éri, mikor tiniként rájön, a tökéletes mami nem is olyan tökéletes. Ráadásul így rád se nehezedik egy hamis szerep súlya.

Kérj segítséget

Ha úgy érzed, nem tudsz megküzdeni a mindennapi teendőkkel, nem találod a lelki egyensúlyod, bátran kérj segítséget. Párod, családod, barátaid biztos támogatni fognak, de ha nincs kihez fordulnod vagy az általuk kínált segítség nem elég, bátran keress fel egy szakembert, szakszolgálatot. Ne feledd, már nem csak saját magad miatt fontos a jóléted, hanem a gyermeked miatt is!

Forrás: www.anyuci.hu



Szerző

donna.hu



Scroll to Top