Tudásmorzsák a tudományból

2010. 07. 27.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Apró, de annál érdekesebb hírek az orvostudományból: Mi áll a térdfájdalmak mögött, miért veszélyes a reggeli magas vérnyomás, hogyan kezelik a beteg visszeret lézerrel?  Sokszor nem találják ennek az okát az orvosok. Ezt sokszor a csípőízületben lévő köszvény okozhatja. Itt egy átsugárzott fájdalomról van szó, mondják a kutatók, amely sok más betegségnél is felléphet. A jelenség oka az idegrendszerben bujkál.

A curry segíthet a májbetegség gyógyításában

A kurkuma, vagy más néven sárgagyökér tartalmazza a curcumint, amely lényeges alkotórésze a currynek, a máj- és epefájdalmakat lényegesen enyhítheti. Ezeket a Grazi Egyetem vizsgálatai igazolták. A pácienseknek ajánlatos rendszeresen curryt tartalmazó ételeket enni. Ebbe a curry kolbász is beletartozik.

A reggeli magas vérnyomás veszélyezteti a szívet

A reggeli magas vérnyomás nem jelent jót. 1645 középkorú ember vizsgálata alapján – akik 53 évesek – a tudósok megállapították, hogy ilyen esetekben gyakrabban következik be szívinfarktus és gutaütés. Akinek reggel különösen magas a vérnyomása, keresse fel azonnal az orvosát.

A kitágult ereket lézerrel fájdalommentesen lehetkezelni

A jenai Biolitech cég előállított egy speciális lézert, mellyel a kitágult visszerek fájdalom mentesen kezelhetőek, hegek nélkül. Az ambuláns beavatkozások 30-45 percig tartanak. Ezután a beteg nagyon gyorsan gyógyul.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top