Leköpték Gyurcsány Ferencet Egerben!

2011. 05. 19.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Vagy mégsem? A Heol.hu hírportál tegnapi információi szerint leköpték az Egerbe érkező Gyurcsány Ferencet. A volt kormányfőt tüntetők egy csoportja várta az MSZP városi székháza előtt, ekkor történt az incidens. Gyurcsányék tagadják, hogy így történt volna.

A Heves megyei portál beszámolója szerint Gyurcsány Ferencet hangos bekiabálásokkal fogadta húsz-huszonöt ember, közülük egy nő többször is leköpte a szocialista politikust. A demonstrálók miatt civil és egyenruhás rendfenntartók is a helyszínre érkeztek, a Heol.hu szerint megjelent Petrovics András egri rendőrkapitány is. A tüntetők a volt miniszterelnök távozását nem várták meg.

Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI megkeresésére azt mondta, a helyszínen lévő rendőrök nem észlelték, hogy atrocitás érte volna a volt miniszterelnököt, és erről bejelentés sem érkezett hozzájuk. Az igazoltatáson kívül nem volt szükség rendőri intézkedésre – tette hozzá.

Közben Gyurcsány Ferenc titkársága közleményt adott ki, melyben leszögezik, a hír nem igaz: "Annyi történt, hogy egy maroknyi nyilas tüntető hangoskodott az amúgy telt házat vonzó fórum előtti helyszínen. Ennek során egy meglehetősen zavarodottan viselkedő asszony többször a földre köpött.” A közlemény szerint a "hazugságot a palocbetyar.com nevű szélsőjobboldali portál – amely amúgy a tüntetést szervezte – tette közzé, onnan került a heol.hu-ra, majd terjedt el a sajtóban".



Szerző

donna.hu



Scroll to Top