Hozzávalók:
1 db kisebb zellert csíkokra vágunk és citromos sós vízben félpuhára főzzük
1 doboz kukorica
1 doboz darabolt ananász
20 dkg sonka
3 db alma
6 db kemény tojás
1 póréhagyma vagy 1 nagyobb fehér hagyma
1üveg (480 g) majonézt 1 doboz (450 g) tejföllel és az ananász lével összekeverjük
20 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
Minden anyagot csíkokra vágunk és rétegezzük egy nagy tálba.
Rétegezés: zeller, kukorica, alma, tojás, sonka, ananász, póréhagyma.
Rétegezés közben is locsoljuk a majonézes tejföllel.
A maradék majonézes tejfölt a legvégén a tetejére tesszük és végül rá a reszelt sajtot.
24 órára állni hagyjuk a hűtőben.
Tálalás előtt a salátát összekeverjük.
Nem olcsó, de kiadós, egytálételként is fogyasztható, vagy fél adagban is elkészíthető.