Német saláta

2011. 05. 19.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

1 db kisebb zellert csíkokra vágunk és citromos sós vízben félpuhára főzzük

1 doboz kukorica

1 doboz darabolt ananász

20 dkg sonka

3 db alma

6 db kemény tojás

1 póréhagyma vagy 1 nagyobb fehér hagyma

1üveg (480 g) majonézt 1 doboz (450 g) tejföllel és az ananász lével összekeverjük

20 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

Minden anyagot csíkokra vágunk és rétegezzük egy nagy tálba.

Rétegezés: zeller, kukorica, alma, tojás, sonka, ananász, póréhagyma.

Rétegezés közben is locsoljuk a majonézes tejföllel.

A maradék majonézes tejfölt a legvégén a tetejére tesszük és végül rá a reszelt sajtot. 

24 órára állni hagyjuk a hűtőben.

Tálalás előtt a salátát összekeverjük.

Nem olcsó, de kiadós, egytálételként is fogyasztható, vagy fél adagban is elkészíthető.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top