Leveles – sonkás finomság

2009. 01. 05.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 25 dkg leveles tészta, 20 dkg sonka, 20 dkg sajt, 3 db krumpli, 1 kis fej vöröshagyma (lehet póré is), 3 tojás, 1 dl tejszín, só, bors, szerecsendió.

A krumplikat meghámozzuk, apró kockára vágjuk és megfőzzük. Közben tortaforma méreténél 3 cm-el nagyobbra kinyújtjuk a leveles tésztát, hogy az oldalára is kerüljön tészta. Kockára vágjuk a sonkát, felaprítjuk a hagymát, rászórjuk a tésztára, ha megfőtt a krumpli, azt is beletesszük.  Lereszeljük a sajtot, egy tálban összekeverjük a tojásokkal, tejszínnel és a fűszerekkel, majd a sonkás-krumpli tetejére öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Góráné Tkalics Teréziának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top