Hozzávalók 4 személyre: 20 g vaj, 175 g sonka, 500 g lóbab, 1 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 125 ml fehérbor, 185 ml tyúkhúsleves.
A vajat egy nagy edénybe olvasszuk fel, adjuk hozzá a megtisztított apróra vágott vöröshagymát, a sonkát és az összezúzott fokhagymát. Süssük közepes lángon, időként megkeverve addig, amíg a hagyma puha nem lesz. Ekkor a adjuk hozzá a babot és a fehérbort, majd nagy lángon főzzük addig amíg a lé fele el nem fő. Ha ez megtörtént, öntsük rá a tyúkhúslevest, vegyük kisebbre a lángot, fedjük le, és főzzük további 10 percig. Ezután vegyük le róla a fedőt, és lassú tűzön főzzük újabb 10 percig. Melegen tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Köszönjük szépen Földesi Katalinnak, és továbbra is várjuk a receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre!