Lusta asszony rétese

2008. 09. 15.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 1 sütőpor, 1 vaníliás cukor, 5 dkg margarin, 3 tojás, fél liter tej A töltelékhez: 50 dkg túró, 2-3 szem savanykás alma, 1e. k. kanál cukor, 1 vaníliás cukor. A lisztet a porcukorral, vaníliás cukorral, sütőporral összekeverem és megfelezem. A fél adag lisztet beleszórom a tepsibe. Az almát meghámozom, lereszelem, és a túróval összekeverem, lehet beletenni még mazsolát is, és egy kis citromlevet. A túrós-almás masszát rászóróm a lisztre. A tetejére pedig a liszt másik felét szórom. A tojásokat felverem – mintha rántottát készítenék – hozzá öntök fél liter tejet és összekavarom, végül beleöntöm a tepsibe, a tetejére hideg margarint faragok ritkásan. Előmelegített sütőben, 3-as fokozaton 20 percig aranysárgára sütöm. Hosszúkásra szeletelem, a tetejét porcukorral megszórom. Nagyon finom, egyszerű, gyors süti. Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Magyar Zoltánnak, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre! 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top