Mindörökké rock ’n’ roll!

2008. 09. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Nem kell egyből arra gondolni, hogy már megint egy együttes, ami nem tud magának magyar nevet választani. A Hollywood Rose ugyanis egy Guns ’N’ Roses Tribute zenekar, ezt a nevet pedig anno, a legenda alapításakor, Axl és Izzy választotta az akkor még feltörekvőben lévő bandának.

Egy „tribute” zenekar célul tűzi ki magának, hogy mind hangzás világában, mind a látványban az eredeti együtteshez hasonló lesz, adott esetben a Guns ’N’ Roses-hoz, hogy bemutathassák annak zenéjét és színpadi előadását. Sok ember ugyanis nem teheti meg, hogy elmenjen kedvenc külföldi bandája koncertjére, így legalább élőben meghallgathatja a számokat. Még ha nem is egészen olyan, mint az eredeti, sokkal nagyobb élmény, mint a hifiből bömböltetni az agyonhallgatott cd-t.

A hangolás után a fiúk eljátszanak néhány számot, a közönség létszáma növekszik, az újonnan érkezők láthatóan jól ismerik a tagokat. A bemelegítő dalok utáni szünetben elcsípjük Jesse-t, a banda énekesét, aki elmondja, hogy 5 éve alakultak, majd néhány tagcsere után elnyerte jelenlegi formáját a Hollywood Rose. Szerencsére mára elég nagy nevük lett a „tribute” zenekarok között, számtalan fesztiválon lépnek fel, olykor nagyszínpadon is, mint idén az EFOTT-on Dunaújvárosban, de játszottak a Sziget Fesztiválon is. Külföldön is megjelennek mindenféle eseményeken, fesztiválokon, klubokban. Októberben jubilál a banda, ekkor szeretnének egy hatalmas bulit összehozni. Az együttesnek természetesen saját számai is vannak, melyekből most jött össze egy nagylemezre való, így hamarosan azon is gőzerővel dolgoznak. Szeretnék bebizonyítani, hogy saját szerzeményeik is megállják a helyüket. Ezek a számok Jesse állítása szerint kicsit keményebbek, mint a Guns ’N’ Roses nóták, de hangzásban hasonlóak, hiszen nem akarnak teljesen más közönséghez szólni.

Beszélgetésünk alatt egyre erőteljesebben fúj a szél, por és falevelek kavarognak mindenfelé, az énekes megjegyzi, hogy IX. kerületi koncertjeiket eddig minden alkalommal elmosta az eső, – kéthetente lépnek fel itt, – reméli, hogy ezen a hétfőn másképp lesz, majd bocsánatot kér, de most már muszáj elkezdeniük. A „színpad” felé menet nagyhanggal köszönti néhány ismerősét, elfogad 1-2 fröccsöt és negyedóra múlva a húrok közé csapnak. Néhány szám után meglehetősen szűkösnek kezd tűnni a pavilon alatti terület, mintha az emberek itt igyekeznének menedéket találni. Kíváncsian kémleljük mi történhetett? Egy lámpa fényénél megleljük a bűnöst: ma este is szakad az eső!


Szerző

donna.hu



Scroll to Top