Mákos guba

2008. 11. 10.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 5 db szikkadt kifli, 100 g mák, 50 g porcukor  50 g vaj, 4 dl tej, 3- 4 evőkanál méz, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja.   A kiflit másfél centisre felkarikázzuk. A vajat, a tejet a vaníliás cukrot és a mézet együtt felforraljuk, és ráöntjük a kiflire majd összekeverjük. A mákot, a porcukrot és a citrom héjat összekeverjük és ezt is rászórjuk a kiflire. Tűzálló tálba tesszük – ha tepsibe csináljuk, akkor azt ki kell vajazni –  és előmelegített sütőben, 180 C-on maximum 20 perc alatt készre sütjük.

Nem lehet elrontani és hamar kész van! Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Balog Adriennek, és továbbra is várjuk a receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top