Malacpersely malacból

2010. 11. 13.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Amikor azt hisszük, hogy már nem jöhet újabb elképesztő ötlet a tengerentúlról, mindig szembesülnünk kell azzal, hogy az extrém áruk sosem fogynak el. Nem más tört be mostanság a webpiacra, mint a valódi malacból készült malacpersely.

Az ötlet feltalálója egy kanadai webáruház, amely korábban már botrányt kavart azzal, hogy olyan bőröndmatricákat árult, melyek úgy tűntek, mintha a bőröndben kokainos zacskók lennének.

Ezúttal kitalálták, hogy porcelán helyett kipreparált kismalacokat árulnak perselyként. Az ötlet felháborította az állatvédőket, bár a honlap szerint „a malackák természetes halállal halnak meg”. A perselyek ára sem éppen baráti. Többszázezer forintnak megfelelő dollárt kérnek egy-egy darabért.

A honlap szellemi atyja azt állítja, hogy ő csak egy kis viccnek szánta a malackákat, és nem gondolta volna, hogy az ügy ekkora visszatetszést kelt majd az emberekben. „Nem bántunk semmilyen állatot, sőt még csak nem is fontolgatunk ilyesmit. Elég nevetséges, hogy ekkora hajcihő lett a dologból.” - nyilatkozta Colin Hart.

Hart arról panaszkodott a sajtóban, hogy gyűlölködő, sőt, halálos fenyegetéseket tartalmazó leveleket is kap mostanában. Úgy gondolta, hogy a magas ár elég elrettentő lesz ahhoz, hogy az emberek ne akarjanak majd venni a malacokból. Nyilatkozatai alapján valóban csak viccnek gondolhatta az egészet. Állítása szerint még egyetlen darabot sem adott el a perselyekből.

Sokan kételkednek Hart állításaiban, hiszen sokáig a bőröndmatricáról is azt gondolták, hogy csak városi legenda, de egyre többet találkozik vele a repülőterek biztonsági személyzete. Sokak szerint pedig ez egyáltalán nem vicces. Hart ellendrukkerei úgy vélik, hogy most, mikor az egész világ a terroristáktól és a gépeltérítőktől retteg, nagyon veszélyes ezekhez a bőröndmatricákhoz hasonló „viccel” elvonni a reptéri biztonságiak figyelmét az esetleges valódi bűnözőkről.

A malacperselyekkel kapcsolatban több állatvédő szervezet is tiltakozását fejezte ki, és úgy tűnik, alaposan oda fognak figyelni a honlap tevékenységeire. Ha pedig Hartról kiderül, hogy nem csak poénnak szánta a hirdetést, akkor akár eljárás is indulhat ellene állatkínzás miatt.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top