Maratoni lángos

2008. 10. 23.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Hozzávalók: 1 kg liszt, 5 dkg élesztő 2 dl tejben pici cukorral felfuttatva, 2 evőkanál olaj, 2 dl tej, 1 dl víz, 1 evőkanál só, 1 egész tojás, 2 dl tejföl.

A hozzávalókat összekeverem és simára verem - kézzel kb. 1/2 óra.

Nagyobb nylon zacskót belül kiolajozok, tálcára rakom és úgy teszem bele a tésztát. Hűtőbe rakom, kb. 2-3 óra múlva süthető !

Olajat forrósítok, a tésztából kitépek egy darabot és kézzel nyújtom, húzom - esetleg vizes, nedves kézzel -, majd a forró olajba teszem, mindkét oldalát pirosra sütöm.

A tészta egy hétig is eláll a hűtőben! Frissen süthető belőle annyi, amennyire éppen szükségünk van!

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Tóth Ferencnének, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre! 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top