Bounty szelet

2008. 10. 23.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: Tésztához: 15dkg porcukor, 25dkg liszt, 1 tojás, 10dkg margarin, 1 cs sütőpor, 1 evőkanál kakaó. Kókuszos töltelékhez: 6 tojásfehérje  25dkg porcukor, 25dkg kókuszreszelék. Krémhez: 6 tojássárgája, 3 evőkanál liszt, és 3dl tej,  10 dkg margarin, 15 dkg porcukor Máz: 1 Katica tortabevonó, 6 evőkanál olaj.

A lisztet összekeverjük a sütőporral, margarinnal, hozzáadjuk a cukrot, a kakaót, a tojást, és összegyúrjuk. A kókuszos töltelékhez habbá verjük a tojásfehérjéket, apránként hozzá adjuk a porcukrot és a kókuszt. Kettéosztjuk a tésztát és két lapot készítünk  belőle. Az egyiket kikent tepsibe terítjük, a kókuszos tölteléket rákenjük, ráterítjük a másik lapot, és előmelegített sütőbe megsütjük. A krémhez a tojássárgáját elkeverjük a liszttel, és a tejjel sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a margarint, és a porcukrot. A kihűlt tésztára rákenjük a sárga krémet, végül a tetejére  máz kerül.

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Totka Ildikónak, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre! 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top