Mártika szelet

2010. 05. 19.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Tészta:

4 tojássárgáját elkeverünk 30 dkg porcukorral, hozzáadunk 10 evőkanál vizet, 10 dkg darált diót, 20 dkg lisztet, 1 cs. sütőport és a 4 tojás kemény habját. Megsütjük.

Töltelék:

4 dcl tejet, 1 tojást , 1 cs. vaníliáscukrot, 1 cs. vaníliás pudingot elkeverünk, megfőzzük és hűlni hagyjuk. 20 dkg porcukrot kikeverünk 20dkg vajjal vagy margarinnal és a kihűlt pudinghoz adjuk, simára keverjük, majd a kihűlt tésztára rátesszük.

Bevonat:

1 tortabevonó csokit, 2 evőkanál olajjal felolvasztunk és még melegen a tésztára simítunk. Ha kihűlt, felszeleteljük! Nagyon finom.

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Istenesné Szomi Margarettának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top