Márványos torta

2009. 11. 25.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 15 dkg csokis keksz 5 dkg vaj 3 tojás 12 dkg cukor 10 dkg mascarpone 10 dkg krémsajt 15 dkg natúr joghurt 10 dkg étcsokoládé

Daráljuk le a kekszet, keverjük össze a megolvasztott vajjal, nyomkodjuk egy sütőpapírral kibélelt tortaformába, és tegyük hűtőbe. Keverjük habosra a tojásokat a cukorral, adjuk hozzá a sajtokat és a joghurtot. Dolgozzuk simára, és az így kapott krém negyedét keverjük össze gőz fölött megolvasztott csokival.

Töltsük a sárga krémet a kekszrétegre, a tetejére csurgassuk spirál alakba a csokisat, majd egy fakanál nyelével gyors mozdulatokkal keverjük meg a felszínét, hogy márványos legyen. Süssük 160°C-on 40 percig,és hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt kivesszük a formából.

Köszönjük szépen Németh Julianna, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top