Mátrai borzas, ahogy én készítem:
Hozzávalók:
4 nyitott szelet karaj, vagy 4 nagyobb szelet pulykamell
10 dkg juhtúró
1 pohár tejföl
reszeltsajt ízlés szerint
1 db nagyobb burgonya
2 tojás
só, liszt
A húst kiklopfolom, a juhtúrót 4 felé osztom, és egy-egy darabot ráteszek a hús szeletek egyik felére. Öszzehajtom, kívülről megsózom. A két tojást kicsit felverem, bele reszelem a burgonyát (a nagyobb lukú reszelővel), sózom és annyi lisztet keverek bele, hogy a palacsinta tésztánál kicsit sűrűbb legyen. A húst lisztbe forgatom, majd a masszába és forró olajban megsütöm.
Tálaláskor tejfölt teszek a húsra és megszórom reszelt sajttal.
Párolt rizzsel és főtt burgonyával tálalom.
Savanyúságként, kukorica salátát adok mellé. ( A kukoricát megpárolom, amikor még forró megszórom kevés cukorral, hozzáadom a kockára vágott vöröshagymát és nyakon öntöm az ecetes vízzel. Tálalás előtt egy nappal szoktam elkészíteni, de ha forrón keverem össze, akkor mire kihül, összeérnek az ízek.)