Mátrai borzas, ahogy én készítem

2009. 07. 01.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Mátrai borzas, ahogy én készítem:
Hozzávalók:
4 nyitott szelet karaj, vagy 4 nagyobb szelet pulykamell
10 dkg juhtúró
1 pohár tejföl
reszeltsajt ízlés szerint
1 db nagyobb burgonya
2 tojás
só, liszt
A húst kiklopfolom, a juhtúrót 4 felé osztom, és egy-egy darabot ráteszek a hús szeletek egyik felére. Öszzehajtom, kívülről megsózom. A két tojást kicsit felverem, bele reszelem a burgonyát (a nagyobb lukú reszelővel), sózom és annyi lisztet keverek bele, hogy a palacsinta tésztánál kicsit sűrűbb legyen. A húst lisztbe forgatom, majd a masszába és forró olajban megsütöm.
Tálaláskor tejfölt teszek a húsra és megszórom reszelt sajttal.
Párolt rizzsel és főtt burgonyával tálalom.
Savanyúságként, kukorica salátát adok mellé. ( A kukoricát megpárolom, amikor még forró megszórom kevés cukorral, hozzáadom a kockára vágott vöröshagymát és nyakon öntöm az ecetes vízzel. Tálalás előtt egy nappal szoktam elkészíteni, de ha forrón keverem össze, akkor mire kihül, összeérnek az ízek.)


Szerző

donna.hu



Scroll to Top