Fagyasztott meggyet, cseresznyét, birsalmát, almát leveses fazékba rakom, felengedem a megfelelő hideg víz mennyiséggel, teszek bele ízlés szerint sót, őrölt fahéjat, szegfűszeget, édesítőszert. Amikor már a gyümölcsök puhák és a levéből elfőtt, hozzáöntöm a leszürt befőttek levét /házi befőzés/ szilva, sárgabarack. Amíg ezzel összerottyan, addig eper, vagy puncs pudingport / 1.5-zsirszegény tejjel / fél liter tejben a pudingport csomómentesre mixelem, folyamatos keverés mellett a levesbe öntöm. Összerottyantom és a tűzről levéve beleöntöm a szilva és sárgabarack befőttet óvatosan összekeverem és lehűtöm.
Aki kér rá tejszinhabot az kap. Zsírt nem tartalmaz és szénhidrátot is minimálisat (napi 125 szénhidrátra), inzulinos cukorbetegek is nyugodtan elfogyaszthatnak egy tányér levest!
Jó étvágyat!