Vegyes gyümölcsleves

2009. 07. 01.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Fagyasztott meggyet, cseresznyét, birsalmát, almát  leveses fazékba rakom, felengedem a megfelelő hideg víz mennyiséggel, teszek bele ízlés szerint sót, őrölt fahéjat, szegfűszeget, édesítőszert. Amikor már a gyümölcsök puhák és a levéből elfőtt, hozzáöntöm a leszürt befőttek levét /házi befőzés/ szilva, sárgabarack. Amíg  ezzel összerottyan, addig eper, vagy puncs pudingport  / 1.5-zsirszegény tejjel / fél  liter tejben a pudingport csomómentesre mixelem, folyamatos keverés mellett a levesbe öntöm. Összerottyantom és a tűzről levéve beleöntöm a szilva és sárgabarack befőttet óvatosan összekeverem és lehűtöm.

Aki  kér rá tejszinhabot az kap. Zsírt nem tartalmaz és szénhidrátot is minimálisat (napi 125 szénhidrátra), inzulinos cukorbetegek is nyugodtan elfogyaszthatnak egy tányér levest!

Jó étvágyat!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top