Székelykáposzta

2009. 07. 01.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

Húsok: 1 kg sertés comb, vagy lapocka. A comb szárazabb, a lapocka kicsit zsírosabb, zaftosabb ételt ad.

Zöldségek: egy nagy fej hagyma, 1 kg savanyúkáposzta

Egyéb: két evőkanál zsír, só, őrölt pirospaprika, fél liter tejföl.

Elkészítés:

A húsból egy nagy lábosban pörköltet készítünk. A húst jól megmossuk, apróra feldaraboljuk. A hagymát apróra vágjuk. Egy lábasban felhevítjük a zsírt, és beletesszük az apróra szeletelt hagymát, üvegesre pirítjuk. Amikor megpárolódott, beletesszük a pirospaprikát, rögtön utána a feldarabolt hússzeleteket, és megkavarjuk. Ízlés szerint sózzuk. Vigyázzunk a sózással, mert a savanyúkáposzta is sós.

Lefedve kb. egy órán keresztül pároljuk. Ha elfogy alóla a folyadék, vízzel - de nem bőven - visszapótoljuk, hogy oda ne égjen, de azért jó sűrű zaftban párolódjon. Közben  kevés vízben megpároljuk a savanyúkáposztát. Amikor a pörkölt is készen van, meg a savanyúkáposzta is megpuhult, a káposztát beleöntjük a pörköltbe, beletesszük a fél liter tejfölt és még pár percig főzzük.

 

             


Szerző

donna.hu



Scroll to Top