Somlói galuska

2009. 07. 01.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

Piskótához:

4 tojás Annyi cukor amennyi a tojás súlya Annyi liszt amennyi a tojás súlya 8 ek víz Csipet só ¾ tasak sütőpor Vaníliás cukor

A tojások sárgáját cukorral habosra kavarni, majd a vizet és a sütőporral kevert lisztet belekeverni, végén a tojások kemény habját óvatosan belekeverni. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütni.

Csokoládéöntet:

1 l tej 8 dkg cukor 10 dkg liszt 2 tojás 2-3 ek jó minőségű kakaó Maradék csokoládék 10 dkg mazsola 10 dkg dió Rumaroma vagy rum Vaníliás cukor 5 dkg vaj

  A tejet, cukrot, kakaót, lisztet és a tojást összekeverjük, majd lassú forrással, folyamatosan keverve sűrű krémmé főzzük (én kézi habverővel szoktam keverni, így nem lesz biztosan csomós). Mielőtt kész lenne a rumot, mazsolát, durvára vágott diót is beleszórjuk. A tojások keményre vert habját óvatosan belekeverni, és pár pillanatig még főzni.  

A piskótát összekockázni és a még ki nem hűlt öntetet rátenni.

Kihülés után tejszínhabbal tálaljuk.

Nálunk alapból dupla adagot kell csinálni, mert nagyon hamar el szokott fogyni.

Remélem mindenkinek fog ízleni, nem olyan munkás, mint amilyennek hangzik.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top