Menesztették Koltay Gábort

2011. 06. 09.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Csomós Miklós kultúráért felelős főpolgármester-helyettes menesztette állásából a József Attila Színház megbízott igazgatóját, Koltay Gábort.   A politikus szerint megrendült a bizalmuk  Koltayban.  "Koltayra nem haragszom, de elfogadhatatlan, hogy nem egyeztette lépéseit a fővárossal." – nyilatkozta a főpolgármester-helyettes.

 Koltay Gábor  

Megbízott ügyvezetőként Koltay Gábor feladata a színház válságmenedzselése volt. "Koltay Gábor azonban átlépve hatáskörén nem csupán a régi társulattagok szerződését hosszabbította meg, hanem új szerződéseket is kötött" - mondta a politikus. Bár nem jelentette ki nyíltan, de utalt rá, hogy a megbízott igazgató nem hogy javította, de tovább rontotta az intézmény anyagi helyzetét.

Koltay Gábor  megdöbbenéssel vette tudomásul azonnali menesztését. Egy közleményben azt hangsúlyozta, hogy több mint két hónapja keményen dolgozott a színház jövőjéért, abban a szellemben, amelyet a fenntartó egyértelmű márciusi bejelentésével egyetértve társulati formában képzelt el. "Őszintén remélem, a történtek nem azt jelentik, hogy a színházat mégiscsak bezárják, vagy más formában kerül hasznosításra az épület."

Tarlós István főpolgármester az ügyvezetői feladatok ellátását Bognár Józsefnére, a színház gazdasági igazgatójára bízta július 31-ig. Még nem tisztázódott, hogy az igazgatói posztra kiírt pályázatot újraindítják-e a megváltozott körülmények és a színház szűkös anyagi keretei miatt.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top