Mexikói rakott bab

2009. 12. 09.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 30 dkg áztatott szárazbab, 1 kg darált sertéshús, 2 evőkanál zsír, 1 fej apróra vágott vöröshagyma, só, 1 kis doboz paradicsompüré, 1 evőkanál őrölt erős paprika, 1 mokkáskanál szurokfű, 3 db hámozott, kimagozott paradicsom, vastag szeletekre vágva, 10 vékony szelet bacon szalonna (húsos szalonna).

Tegyük a zsírt a vöröshagymával együtt serpenyőbe, pirítsuk üvegesre. Adjuk hozzá az őrölt erős paprikát, sót, paradicsompürét, szurokfüvet és a darált húst. Pirítsuk, amíg el nem párolog róla a víz. Főzzük puhára a babot sós vízben, majd öntsük le róla a vizet.

Egy nagyméretű tűzálló edényt béleljünk ki 5 szelet bacon szalonnával. Rakjunk rá egy sor babot, majd egy sor darált húst, folytassuk a paradicsomszeletekkel, majd újból a babbal és a hússal. Fedjük be a paradicsomszeletekkel és a megmaradt szalonnával. Tegyük közepesen meleg sütőbe, és süssük 25-30 percig. Nagyon finom, laktató újdonság.

Köszönjük szépen Berkes Lászlónénak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top