Mézes kuckó

2009. 05. 22.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 60 dkg liszt, 5 dkg zsír, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 25 dkg porcukor, 3 evőkanál méz, 2 egész tojás, kevés tej, 2-3 evőkanál kakaópor.

Ugyanúgy gyúrjuk össze, mint a hagyományos mézes tésztát, csak a kakaóport hagyjuk ki. 3 cipót formázunk és a harmadikhoz gyúrjuk a kakaóport. A két világos cipót egyenként kinyújtjuk gáztepsi nagyságúra és a tepsi hátára ügyeskedjük. Kicsit megszurkáljuk, hogy ne legyen púpos sülés közben és felvágjuk 3 részre: 10x32, 9x32, 9x32 cm. A harmadik cipóból 12 db rudat sodrunk aminek szintén 32 cm hosszúnak kell lennie. Ezeket megsütjük és hagyjuk kihűlni, közben elkészítjük a krémet:

2 csomag vaníliapuding, 2 kanál liszt, 8 dl tej. Ezeket felfőzzük és hűlni hagyjuk, közben összekeverjük az alábbiakat : 25 dkg margarin + 25 dkg porcukor + 1 csomag vaníliás cukor + rumaroma. Ha kihűlt a puding a két krémet csomómentesen összekeverjük.

Ezután összerakjuk a sütit. Mivel 2 kuckó készül, így a krémet felezzük, hogy biztos elég legyen. Tálcára tesszük az egyik 10*32 cm-es lapot megkenjük krémmel és ráhelyezünk 3 db rudat, erre is krém majd 2 db rúd, ismét a krém és 1 db rúd. A tetejét és az oldalát bekrémezzük, és rátesszük a 2 db 9*32 cm-es lapot az oldalára picit összenyomva. Mikor összeraktuk a kuckókat, bevonjuk őket csokimázzal, másnap szeleteljük kb 1 cm szélességben.

Nem bonyolult, a saját oldalamon ott vannak lépésről lépésre a képek. Isteni finom és laktató. Egészségetekre!

Köszönjük szépen Bóna Ilonának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top