Mézes-meggyes rakott kalács

2009. 02. 26.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 1 üveg magozott meggybefőtt, 8 dkg cukor, 1 csomag puncspuding, 20 dkg étcsoki, 5 dl tejszín, 25 dkg marcapone, vagy natúr krémsajt , 2 dl tej, 4 evőkanál méz, 50 dkg fonott kalács.

A meggyet leszűrjük, a levét a fele cukorral pudinggal felfőzzük, bele keverjük a meggyet, hagyjuk hűlni. A tejszínt felverjük és elfelezzük. A marcapone-t a mézzel simára keverjük és a fele tejszínhabbal. A csokit felolvasztjuk és össze keverjük a másik fele tejszínhabbal. A tejet megmelegítjük feloldjuk a maradék cukorral. A kalácsot felszeleteljük és a cukros tejjel ecsettel megkenjük. Mély tálba rétegezzük így: - kalács - meggyes puding - kalács - 1.es krém -kalács - 2.-es krém.

Hűtőbe tesszük pár óra múlva lehet fogyasztani! Jó étvágyat mindenkinek!

Köszönjük szépen Kovarcziné Ildikónak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top