Mézes-szezámmagos csirke (akár a kínaiban… )

2010. 03. 04.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

2 csirkemell felkockázva

A bundához: 1/2 csésze liszt 1/4 csésze étkezési keményítő 1 teáskanál sütőpor 1 tojás 2 evőkanál olaj 2/3 csésze víz só, bors A mázhoz: 2 kanál méz 2 kanál gyümölcscukor (én barna cukrot használok) fél csésze ketchup 1 dl víz 1 kanál szezámmag

Elkészítés:

Egy csirkemellet felkockázunk, esetleg csíkokra vágjuk. A bundához valókat csomómentesen elkeverjük, beletesszük a kockára vágott csirkemellet, majd bő olajban ropogósra sütjük. A máz hozzávalóit összefőzzük, megvárjuk, amíg picit besűrűsödik, majd keverünk hozzá egy evőkanálnyi szezámmagot és a kisült csirkefalatkákra öntjük (tehetünk bele Chilit is). Párolt rizzsel vagy krumpli pürével is nagyon finom! Tanácsok: nagyon egyszerű elkészíteni, kezdőknek is bátran ajánlom,a kínait kedvelőknek pedig különösen! Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Nagy Mariannának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.    



Szerző

donna.hu



Scroll to Top