Hozzávalók: Tésztához: 50 dkg liszt 7 dkg zsír 20 dkg porcukor 16 dkg méz 3 tojás 1 kávéskanál fahéj 2 csipet őrölt szegfűszeg 1 kávéskanál szódabikarbóna 1 csipet só Töltelékhez: fél üveg szilvalekvár 20 dkg dió
Elkészítési idő: 45 perc Sütési idő: 20-30 perc Elkészítés: A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, és hozzákeverjük a porcukrot. Lyukat formálunk a közepébe és beletesszük a langyos mézet, a két tojást (a 3. tojással a tetejét kenjük le), a szegfűszeget, a fahéjat, a szódabikarbónát, a sót. Jól összedolgozzuk a tésztát, és három részre osztjuk. Míg az egyikkel dolgozunk, a többit letakarjuk, hogy ne száradjon ki. A tésztát 35-38 cm hosszúságúra és 18-20 cm szélességűre kinyújtjuk. A közepét vastagabbra hagyjuk, mint a szélét. A vastagabban hagyott részbe szilvalekvárt kenünk és körberakjuk vágott dióval. Ráhajtjuk a két szélét a közepére, jól rányomkodjuk és lekenjük a felvert tojással. A három rudat enyhén zsírozott tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben 10 percig 200 fokon, majd 150 fokon sütjük, szép pirosra. A fahéj és a szegfűszeg készen kapható mézes fűszerkeverékkel pótolható, én egy púpozott kávéskanállal teszek bele.