Mézeskalács

2009. 12. 23.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Nagy Szilvia mézeskalács házikója

Hozzávalók:1 kg liszt, ½ kg méz, 30 dkg porcukor, 1 kávéskanál szódapor, 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék, 2 tojás, 10 dkg margarin, Máz: 2 tojásfehérje, porcukor.

A hozzávalókat összekeverjük egy órát pihentetjük a tésztát. A ház sablonját elkészítjük. Majd a tésztát kinyújtjuk és a sablon segítségével kivágjuk. Előmelegített sütőben megsütjük. A ház részeit olvasztott cukorral rögzítjük egymáshoz. Majd cukormázzal tetszőlegesen díszítjük.

Szántó Sándorné receptje

Hozzávalók: 50 dkg liszt 25 dkg porcukor 25 dkg méz 10 dkg vaj 1 db tojás 1 evőkanál kakaó Pici só, mézes fűszerkeverék 1 teás kanál szódabikarbóna csipet sütőpor.

A mézet és a vajat meglangyosítom majd hozzákeverem a többi anyagot, pár órára hűtőbe teszem majd kisodrom 2-3 mm vastagra és tetszés szerint kivágom belőle a formákat, amiket sütőpapíron megsütök. Ha kész pirított cukorral vagy tojásfehérjés cukorral összeragasztom, díszítem. Biztosan van ennél jobb recept is de nekem bevált.

Öt unokám nagyon örül neki, nem mindig tart ki karácsonyig, mert van, aki folyton csipeget belőle.

Köszönjük szépen Szántó Sándornénak, Nagy Szilviának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top