Mi is az a mezoterápia?

2008. 05. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Magát a kezelést egy pisztoly-szerű készülékkel végzik, amelynek végén egy rövid, vékony tű található. Hajas fejbőrön, arcon 2-3 mm mélyen szúrják a tűt a bőr alá, a striák, cellulitisz esetén pedig 1 cm mélyen. Az eljárás heti 1x0,5-1 órát vesz igénybe, s a kezelések – az arcfiatalítás kivételével – 8 alkalomból állnak.

A mezoterápiás hajkezelés során a meglévő hajhagymákat erősítik, ásványi sókkal, vitaminokkal, aminosavakkal, sajnos azonban a halott hajhagymákba nem tudnak életet lehelni. Ezért fontos még a probléma kezdetekor, időben cselekedni, mert a korai beavatkozás megállíthatja, akár vissza is fordíthatja a folyamatot. Így a kezelés nyomán a meglévő hajszálak megerősödnek, a hajnak jobb lesz a tartása, a hajhullás megáll.

A mezoterápiás arckezelés ajánlott mindazoknak, akik fáradt bőrüket szeretnék felfrissíteni, akik nem akarnak megbékélni az öregedés jeleivel, de nem is szeretnének kés alá feküdni.  Az eljárás során a szemhéjak és az orr kivételével egy speciális vitamin- és hatóanyagkoktélt juttatnak a bőr alá. A kezelés végén egy speciális algás maszkot visznek fel a bőrre, mely táplálja és feszesíti azt. A bőr nyugtatására pedig K-vitaminos krémmel kenik be a kezelt területeket. Előfordulhat, hogy az eljárás után a bőr kipirosodik, de ez a tünet legkésőbb 12 órán belül megszűnik. Az 5 alkalmas kezeléssorozat végén az arcbőr üdébb, fiatalabb lesz, s az eredmény hónapokig látványos marad.

A hirtelen súlyingadozások, serdülőkori gyors növekedés, terhesség mind-mind a felelősek a striák kialakulásáért. Ha a bőr nem elég rugalmas, nem tudja követni a test változásait, s tulajdonképpen elszakad. A striák mezoterápiás kezelése ajánlott mindazoknak, akiknek testén nemrégiben alakultak ki a terhességi csíkok, s azok még nem fehéredtek ki, színük lilás-pirosas. A kezelés hatására a striák összébb húzódnak, halványodnak, felületük simább lesz. Az eljárást követően a kezelt területre egy speciális krémet visznek fel, mely gyorsítja az esetleges véraláfutások felszívódását.

A cellulitisz mezoterápiás kezelése során a bőr alatti zsírszövetbe apró tűszúrásokkal speciális hatóanyagokat fecskendeznek, melyek többek közt tartalmaznak hyaluronsavat – ami segíti a salakanyagok eltávolítását, – koffeint – mely beindítja a zsírbontást, – valamint cinket – ami az anyagcsere folyamatokat serkenti. Az eljárások közt ajánlott naponta krémezni, masszírozni a kezelt területeket, valamint sok folyadékot fogyasztani, hogy a salakanyagok könnyebben távozzanak a szervezetből.

A mezoterápiás kezeléseket a megfelelő hatás elérése érdekében évente egyszer nem árt megismételni.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top